Trouwen tarieven

Nieuwe tarieven voor wie in huwelijksbootje stapt: trouwen in het weekend fors goedkoper

Er zijn nieuwe tarieven van kracht voor koppels die elkaar het jawoord geven. Dat beslist de gemeenteraad.

Op weekdagen wordt trouwen 15 euro duurder: 50 euro in plaats van 35 euro. In de prijs zijn een trouwboekje en receptie inbegrepen. De meest opvallende tariefwijziging is voor echter voor huwelijksplechtigheden in het weekend en op locatie. Dat wordt 100 euro goedkoper en zal voortaan 175 euro kosten, receptie en trouwboekje incluis. “Hiermee leveren we een serieuze inspanning”, zegt burgemeester Gauthier Defreyne (Open Vld). “We kregen namelijk de opmerking dat trouwen in het weekend erg duur was. Met de nieuwe tarieven zitten we op het niveau van onze buurgemeenten.” Ter vergelijking: in Oostende betaal je op weekdagen na 10.30 uur ook 50 euro, voor huwelijken op zaterdagvoormiddag 200,00 euro, op zaterdagnamiddag 250 euro. Het stadsbestuur vervangt ook de klassieke trouwboekjes door zogenaamde koesterboekjes. “Sinds 31 maart heeft het trouwboekje geen juridische waarde meer. Om de huwelijksceremonie toch aantrekkelijk te houden, beslisten we om boekjes met bijhorende huwelijksmap aan te kopen. Het handgemaakte koesterboek bevat, naast de wettelijke rechten en plichten, alle ruimte voor foto’s, trouwdagweetjes en wensen van ouders, vrienden, familie en kennissen.” Ook in buurgemeente Oudenburg worden koesterboekjes uitgereikt

Als je gaat trouwen kost dat veel geld. Bang dat je budget niet toereikend is voor een geweldige bruiloft? De kunst is om met zo weinig mogelijk zoveel mogelijk te bereiken! Geweldige trouwen kan ook goedkoop! Lees onze tips!

oedkoop trouwen, het kan! Toch is een vaak gehoord antwoord op de vraag ‘Waarom zijn jullie nog niet getrouwd?’ dat er eerst nog even gespaard moet worden, omdat trouwen zo duur is. Ben jij ook bang dat jullie budget niet toereikend genoeg is voor een geweldige bruiloft? Zet deze zorgen dan nu opzij, want voor een fantastische bruiloft hoef je geen dikke portemonnee te hebben. De titel van dit artikel is eigenlijk fout, want ‘goedkoop’ roept ook de betekenis op van ‘sjofel’ en dat hoeft een budgetbruiloft absoluut niet te zijn! Tijd, prioriteit, familie en vrienden zijn de magische woorden die leiden tot een prachtige, persoonlijke bruiloft.

Wat ben je minimaal kwijt aan een bruiloft?

Trouwen kost altijd geld, maar hoeveel precies? In principe zijn de enige verplichte trouwkosten die voor de gemeente. Denk hierbij aan de officiële papieren als de uittreksels uit het geboorteregister, in ondertrouw gaan en het trouwboekje. De prijzen hiervan verschillen per gemeente.

 

Wat kost het als je gaat trouwen?

Wij hebben een handige tool ontwikkeld waarin je heel gemakkelijk kunt zien wat een gemiddelde bruiloft kost en waarmee je jouw budget kunt bijhouden. In één oogopslag kun je zien wat je tot nu toe hebt uitgegeven en hoeveel budget je nog over hebt. Deze tool is gratis!

Prioriteiten stellen

Wat vinden jullie nou echt belangrijk op de trouwdag? Op welke punten zijn jij en je aanstaande niet van plan te bezuinigen? Als jullie dit goed op een rij hebben, dan kun je voor de ‘onmisbare’ punten meer geld uittrekken door op minder belangrijke dingen te bezuinigen. Is trouwvervoer bijvoorbeeld niet heel belangrijk? Ga dan op de fiets/rolschaatsend/lopend/in een normale auto in plaats van in een koets of een oldtimer! Scheelt je zo een paar 100 euro die je weer kunt besteden aan iets belangrijks. Is de datum niet belangrijk? Trouw in het laagseizoen! Een trouwjurk die de helft van je budget opslokt? Dat kan echt, maar bezuinig dan weer op een andere post. Vinden jullie die keigoede band belangrijk en de bruidstaart helemaal niet? Ga dan voor de band! Creativiteit en flexibiliteit, dat zijn de toverwoorden.

Tags : Trouwkostuum limburgTrouwpak blauw Smoking kopentrouwpak aanbiedingTrouwkostuum outlet